Mağusa Kültür Turu

Gazimağusa, Doğu Akdeniz’in incisi olarak anılır, doğal derin limanı ve zengin tarihî dokusuyla dikkat çeker. Tüccarların ve gemilerin uğrak noktası olmuş bu şehir, kilise sayısıyla öne çıkar. Her bir kilisenin kendine özgü bir hikayesi vardır ve şehir, tarihi boyunca “kiliseler bölgesi” olarak tanınmıştır.

Bugün, Orta Çağ’ın etkileyici izlerini taşıyan Gazimağusa, Lala Mustafa Paşa Camii gibi Gotik mimarisiyle göz kamaştıran yapılarıyla ünlüdür. Venedik surları ise şehrin geçmişini ziyaretçilere görsel bir şölen sunar. Salamis Antik Kenti, Roma kalıntılarını koruyarak ziyaretçilerini geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarırken, Geçilemez Kalesi ve mezarlarıyla da dikkat çeker.

Gazimağusa’nın tarihî önemini vurgulayan bir diğer unsur da St. Nicolas Katedrali’nin Lala Mustafa Paşa tarafından camiye dönüştürülmesi ve Namık Kemal’in sürgün dönemindeki zindanının bulunduğu surlardır. Kuzeyinde yer alan Salamis Antik Kenti ise sadece keşfedilen kısmıyla bile ziyaretçileri büyülerken, deniz altında kalan bölümüyle merak uyandırır.

Gazimağusa, Ortaçağ mimarisiyle bezenmiş Venedik Surları boyunca uzanan tarihî mirasıyla her ziyaretçisine unutulmaz bir deneyim sunar.

Gazimağusa Turu

Gazimağusa Turu ile sizleri açık hava müzesi edasında bir çok medeniyetin kültürünü yansıtan eserleri ziyaret etmeye davet ediyoruz.

Othello Kalesi

Kentin içinde bulunan Othello Kalesi, M.S. 1310 yılında eski bir kule temel alınarak genişletilmiş ve düzenlenmiştir. Kalenin avlusunda, Osmanlı ve İspanyol dönemlerine ait toplar ile demir ve taş gülleler sergilenmektedir.

Lala Mustafa Paşa Camii

Lala Mustafa Paşa Camii (St. Nicolas Katedrali), Lüzinyan döneminde yapılmış önemli bir gotik mimari örneğidir. 1571’de Osmanlılar tarafından adayı fethedilmesiyle camiye dönüştürülmüştür. Yapının önünde, nadir bulunan tropikal bir incir türü olan Cümbez ağacı, 1299 yılında ekilmiştir.

Salamis Antik Kenti

Salamis Antik Kenti, Bronz Çağı sonlarına kadar uzanan göç dalgaları sırasında Anadolu ve Yunanistan’dan gelen kavimler tarafından kurulmuştur. Günümüzdeki kalıntıların çoğu Roma Dönemi’nden kalmıştır ve kent, en parlak dönemini Roma İmparatorluğu zamanında yaşamıştır. Ancak MS 647 yılında, Arap akınlarından rahatsız olan halka bir de yer sarsıntıları eklenince, şimdiki Mağusa kentine taşınmak zorunda kalmışlardır.

Kapalı Maraş (Varoşha)

Kapalı Maraş (Varoşha), Beyrut’un savaş nedeniyle turizm pazarından uzaklaşmasıyla dikkat çeken bir noktadır. 1974’te adaya barış getirme amacıyla yapılan çıkartma sırasında, turizmin en önemli merkezi olması dolayısıyla stratejik bir koz olarak kullanılmış ve sivil girişlere kapatılmıştır. Bu durum, savaşın etkilerinin en belirgin görüldüğü yerlerden biri haline gelmiştir. Ancak 46 yıl sonra kademeli olarak ziyaretçi kabul edilmeye başlanmış olup, Maraş şu anda sivil girişlere açılmış durumdadır.

Mağusa Kültür Turu
Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu web sitesini kullanarak Veri Koruma Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Devamını Oku